Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје,  по добиеното известување од ЕВН,   ги  известува граѓаните дека, поради  технички зафати во електро дистрибутивната  мрежа, без електрична енергија ќе останат:

 на ден 18.08.2023 година (петок):

  • Од 08:30 до 12:00 часот, корисниците од дел од с. Волково. (Општина Ѓорче Петров)
  • Од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул. Жифко Фирфов во нас. Драчево. (Општина Кисела Вода)
  • Од 11:00 до 14:00 часот, корисниците од ул. Атинска бр. 12 и ул. Никола Парапунов бр.1. (Општина Карпош)

 

на ден 19.08.2023 година (сабота):

  • Од 09:30 до 11:30 часот, корисниците од дел од ул. Тодор Чангов, односно подулиците со број: 17, 19, 28, 30 и 32. (Општина Аеродром)
  • Од 12:30 до 14:00 часот, корисниците од улиците: Горно Лисиче, Горноврановска, Ѓорѓи Капчев, Божин Николов, Тодор Чангов и Хаџи Трајко. (Општина Аеродром)

 

на ден 21.08.2023 година (понеделник):

  • Од 08:30 до 12:30 часот, корисниците од дел од с. Волково, поточно улиците со број: 101, 102 и 103. (Општина Ѓорче Петров)