– Знаевме дека Австрија ќе притисне, физички се помоќни од нас, имаат добра клупа. Знаевме, ако ги издржавме првите 15-20 минути, имавме некои контри кои што требаше подобро да ги искористиме, но таков е фудбалот. Потоа примивме втор несреќен гол и мислам дека овде натпреварот беше решен, рече капитенот.

Пандев оценува дека шансите не се загубени.