Од јануари следната година, мотоциклистите кои не се граѓани на еден од 11-те централни арондисмани, ќе плаќаат три евра за еден час паркирање, и две евра во преостанатите арондиснами.

Тој трошок е двојно помал од новите цени на паркирање за автомобили.

Граѓаните кои живеат во централните области ќе плаќаат годишен билет за паркирање на мотоцикли од 22,5 евра.