-Тоа е и во нивни интерес не само на државите кои се лоцирани во нашиот регион. Интересен детаљ е дека по 20 години, мислам до крајот на оваа година, вети дека ќе дојде во официјална посета на Северна Македонија, тоа е втора или трета посета на италијански претседател откако Македонија е независна држава , изјави Пендаровски по средбата.