– Таа вели дека изборот на новата претседателка на Уставниот суд е повеќе од скандалозно од повеќе причини, а најголемата е што оваа жена нема никаква врска со конституционализам, владеење на правото и човековите права.

-Ах, да! И затоа што до оваа позиција стасува не затоа што е врвен правник кој ја знае филозофијата на правото, туку како награда за послушен егзекутор, коментира Ванковска.