-Постојат многу мали шанси. Јас разговарав, знаете дека вчера имав средба и со известителот од ЕП за нашата земја, господинот Кучук, тој е од име на Бугарија, ја знае поодобро политичката состојба таму. Тој не исклучува како можност иако тоа е надвор од неговото портфолио како известувач од Парламентот за нас, не исклучува можност и во ситуација кога имате техничка влада да може да постои политичка волја на сите тие актери кои ќе даваат поддршка на таа техничка влада да се продолжат разговорите е само тоа зависи, не велам дека иако продолжиме и со политичка влада дека ќе најдеме решение знаејќи ги ставовите на Бугарија до сега. Меѓутоа од нив зависи, ако го продолжиме нема никаква гаранција дека ќе успееме, меѓутоа можно е и воопшто да не продолжиме со оглед на оваа политичка ситуација таму по изборите-вели тој за МИА