Хегер ja презема должноста од претседателот на неговата партија, Игор Матович, а тој преминува на поранешната позиција на Хегер во Министерството за финансии.

Целта на замената на позициите е да се ублажат несогласувањата во коалицијата предизвикани од неочекуваното купување на руската вакцина „спутник В“ од страна на Матович.