41-годишниот актер починал во сон, во својот дом во Остин, Тексас, во саботата на 13. ноември.

Некои од неговите позначајни актерски проекти од неговите рани актерски денови ги вклучуваат сериите „Ургентен центар“, „Без трага“ и „НЦИС“.