Вриеше од полиција пред седиштето на македонскиот клуб „Никола Вапцаров“.Тензично но без големи инциденти помина отворањето на клубот.

Бугарската полиција не даваше никој од обичните граѓани да се приближат до уличката каде што е сместен клубот.

Вербален инцидент се случи денеска во Благоевград меѓу лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и граѓанин кој носеше звучник од кој одекнуваа патриотски песни.

Инцидентот се случи по отворањето на клубот кога гостите и домаќините се упатија кон споменикот на таткото на Гоце Делчев.

Нарекувајќи го Мицкоски предавник, граѓанинот побара од него да зборува бугарски по што насобраните граѓани почнаа да извикуваат „Македонија, Македонија“