Овој 48 годишниот Французин од продажбата инкасираше 247 милиони американски долари, пренесува Комисијата за хартии од вредност на САД. Комисијата наведува дека продажбата е направена во три трансакции, а последната е реализирана на 15 јуни и му донесе 129 милиони долари.

Аналитичарите сметаат дека овој потег може да ги вознемири идните инвеститори и го оценуваат како неповолен за американската компанија.

Овие акции Џуилен ги стекна како дел од менаџерскиот договор, а според истиот тој имаше можност да купува акции од Tesla по далеку пониски цени од пазарните.