Телевизискиот гигант Беин Спортс кој има глобална мрежа на спортски канали во 13 земји на четири континенти и кој е во сопственост на претседателот на ПСЖ, Насер Ал Келаифи, оди во етер на арапски, англиски, шпански, француски и турски јазик.

Последната јазична верзија во еден момент од турска стана македонска, а заслугите одат кај шармантната Сејхан Шашко која има потекло од Охрид.

Инстаграмот на турската водителка на кој има интервју и со Игор Ангеловски на англиски.

Убаво е и да се гледа и да се слуша нејзиното 6 минутно интервју со течен македонски јазик.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seyhan Şaşko (@seyhansasko)