Алекса ги откри деталите за сценариото што го подготвува за голем филмски проект и призна дека еден од ликовите во филмот бил инспириран од песната на неговиот татко „Човекот со месечината во неговите очи“.

Иако не беше премногу подготвен да открие детали, тој призна дека благодарение на фактот што неговиот татко му го отвори патот со својата слава, сега може да се посвети на работата во филмската индустрија.

– Очекуваме филмот да се снима следната година. Благодарение на величината на мојот голем татко, имам одлични преговори со една земја на друг континент, каде што исто така треба да се снима – рече Алекса, а потоа тој ја допре и својата голема загуба.

Тој вели дека борбата започнува уште од раѓање, а прашањето е дали завршува со смрт. За оние од нас кои веруваат во богот на живите, можеби борбата трае вечно.

– Никогаш не го изгубив татко ми. Наопаку. Кога станува збор за татко ми, нема место за тага, па дури и смрт. Многумина не го разбираат тоа, но јас не можам да им го пренесам. Тоа е чувство кое навистина не можам да си го опишам ни сам на себе. Фала му на Бога што е така – тоа беше сè што рече младиот Балашевиќ за неговиот покоен татко, а потоа додаде како изгледаше неговата животна борба.

 

Алекса сериозно се посвети на работата на филмот и така ги окупираше неговите мисли.

– Многумина се желни да видат кој ќе ја игра улогата инспирирана од песната на татко ми „Човекот со месечината во неговите очи“. Тој претставува борец во филмот, самата песна е премногу тешка, можам да замислам каква ќе биде улогата – вели Балашевиќ.