Даниел Хенкс бил најмен од весникот „Сан“. Тој призна дека добил нелегален пристап до такви информации, какви што се бројот на социјално осигурување и податоци за нејзиниот поранешен сопруг. „Сан“ објави дека тие побарале правна истрага.

Извештајот на детективот е претставен. Има и телефонски број, како и информации за придружбата на војвотката од Сасекс.

Претставник на Хари и Меган изјави дека овие откритија треба да водат кон дијалог за реалноста во и околу медиумите.