Ористе локумадес“ сигурно сте слушнале додека се одмарате на грчките плажи.Мирисот на тазе пржена крофна ве мами да дадете две евра и да се облажите.

Но, ова во Грција е тоа е голем бизнис и неколку групи ја контролираат продажбата на крофните и често меѓу нив доаѓа до тепачки и убиства.

Дневно на една плажа се продаваат околу 500 крофни, а продавачите имаат заработка од само 50 центи од едно парче, што значи дека главната заработка оди кај оние што ги прават, често и во своите домови.