Веља невоља имал информации дека неговите непријатели му подготвуваат ликвидација. За ова тој му се пожалил на неговиот пријател и соработник Марко Миљковиќ-Месарот а нивната комуникација е дешифрирана преку „Скај“ телефоните.

Беливук наводно морал да плати 100.000 евра за да открие кој сака да го убие. Како информатор го искористил Александар Григориевиќ Пуки кого подоцна го убил.

Velja Nevolja, Veljko Belivuk, Marko Miljković

Веља од Пуки дознал дека некој си Весковиќ од Црна Гора требало да го убие во класична „сачекуша“, односно заседа.