Александар Трајановски од политичката партија ГРОМ, во објавата на Фејсбук алудира на тоа дека градските власти и надлежните не се справуваат со вистинските проблеми на граѓаните, како што се инфраструктурните проблеми и дупките на улиците, туку тие држат „емотивно експозе“ со цел да ја претстават оваа промена на имиња како нешто важно и суштински.

Како што вели, улицата можат да ја крстат и „Ромео и Јулија“, но тоа не би го променило фактот дека истата наликува на депонија.

Прочитајте го целиот статус и погледнете ги фотографиите од истата улица:

Добар ден почитуван градоначалник на Скопје, Петре Шилегов. Поздрав од ул.1551 или новоименувана „Бошко и…

Posted by Александар Трајановски on Friday, March 26, 2021