ВМРО-ДПМНЕ вчера брифираше дека полициската апаратура издала патни исправи со лажен идентитет во таканаречената афера „Мафија“ за водачот на озлогласениот Шкаљарски клан за трговија со дрога, Јован Вукотиќ и водачот на турската мафија Седат Пекер, кој до неодамна бил во државата, но повторно влегол и добил лична карта.

Доколку тоа не го сторат МВР и министерот Спасовски, Рускоска најавува дека по допрен глас може да реагира обвинителството.

– Ќе почекаме да видиме дали МВР ќе отвори постапка па ќе одлучиме дали ќе отвориме предмет по допрен глас. Сепак треба да се даде шанса на надлежната институција, изјави Рускоска, додека од министерот Спасовски, ниту од МВР се уште нема никаков одговор.