Зев вели:

-Фудбалерите ме поканија да се сретнеме јас со задоволство прифатив, но председателот на ФФМ гопсподинот Мети не дозволи средба ни во просториите на федерацијата ниту во ресторан. Сепак јас и фудбалерите деновиве ке се сретнеме и веке ги поканив таа средба да биде во владата. Јас немам ништо против председателот Мети но тој требе да ги почитува законите кој и како избираат раководство на федерацијата и затоа пред некој ден изјавив дека фудбалската федерација е заробена од актуелниот председател. Неможе раководството да го бираат делегати од општински фудбалски организации а да не го прават тоа членовите на фудбалските клубови. Јас само упатив апел челниците од ФФМ да го почитуваат законот а не да работат на своја рака. Лично немам ништо против председателот Мети,нити го сакам неговото место нити имам некој свој за таа позиција,едноставно еве и од овде повикувам да се почитуваат законите.