Тој додаде дека тоа правило ќе важи шест месеци по вакцинацијата. Додека сите кои ќе имаат симптоми ќе мора да се тестираат.

Додека за луѓето кои влегуваат во Швајцарија ќе мора да се тестираат и да бидат во карантин во зависнот од која земја дораѓаат.