Гувернерот на Бингол Кадир Екинчи изјавил дека во потресот немало жртви, но дека тимовите за спасување излегле на терен.

Граѓаните ги напуштиле домовите и се подготвуваат ноќта да ја минат под отворено небо.

Земјотресот бил на длабочина од 15,5 километри.