Министерството за Одбрана поднесе понуда за ангажирање на лица преку агенцијата за привремени вработувања за потребите на МО, за што би биле одвоени 16.000.000 денари или 260.000 евра од државниот буџет.

Се поставува прашањето – дали овие вработувања се вистински потребни на Министерството во оваа криза или пак се работи за партиски вработувања во пресрет на локалните избори.

Погледнете за што станува збор: