Тој посочува дека на таа локација се откриени околу 100 стебла-насади “канабис сатива”, дел засадени во земја, а дел во саксии.

-Пронајдениот “канабис” и повеќе други предмети се фотодокументирани и подигнати за вештачење, а трите лица, во координација со Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Тетово, задржани се во Полициската станица Тетово за целосно расчистување и документирање на случајот, нагласува Јосифоски.

По ова ќе им биде изготвен соодветен поднесок по член 215 од Кривичниот законик за “неовластено производство и пуштање во промет на нартотични дроги, психотропни супстанци и прекурсори”, со кој денеска(17 јуни) ќе бидат изведени пред судија на претходна постапка во Основниот суд Тетово.