Делото коешто сега е наречено „Љубовта е в ѓубре“, ќе биде понудено во аукциската куќа „Сотби“ во Лондон.

Проценетата продажна цена на сликата, порано нарекувана и „Девојчето со балон“, е четири до шест милиони британски фунти (пет до седум милиони евра).

Првото платно се продаде за речиси 1,1 милиона фунти на истото место во октомври 2018 година. И делумно искинатото платно прикажува мало дете кое се протега кон црвениот балон во облик на срце. Оригиналот, што првпат се појави на ѕид во Источен Лондон, повеќепати се копираше на платно, интернет, а и во реклами на познати светски брендови. Британскиот печат го нарече едно од најзначајните уметнички дела од почетокот на 21 век.

Алекс Бранчик, претседател на одделот за современа уметност во „Сотби“, смета дека трикот на Бенкси е во тоа што „не го уништил уметничкото дело со тоа што го скинал, туку овојпат го создал такво“.

Во меѓувреме, во март, делото во чест на негувателите на болни од коронавирус донесе на аукција рекордни 14,4 милиони фунти, коишто ѝ беа дарувани на државната Национална здравствена служба.