Во КПД Затвор Штип, полициските службеници откриле прашкаста материја при рутински претрес во просторијата на осудениот Б.А. (40) од Струмица.

Полицијата на СВР Штип за случајот

По пронаоѓањето на сомнителната материја, веднаш надлежен за ситуацијата е Одделението за недозволена трговија со дрога и оружје при СВР Штип. Направен е темелен увид, а прашкастата материја ќе биде проследена на понатамошна анализа.

Поведена правна постапка: Известен јавен обвинител

Органите на прогонот веднаш го известиле јавниот обвинител за откритието. Детален предмет против Б.А. моментално се документира, а по собирање на сите потребни информации ќе биде поднесен соодветен поднесок.

Следни чекори: Правно дејство и одговорност

Како што ќе напредува истрагата, фокусот ќе биде ставен на разбирање на природата и потеклото на прашкастата материја. Ќе се преземат правни дејствија врз основа на исходот од анализата, со што ќе се осигура дека одговорноста е воспоставена во согласност со законот.

Извор: Kurir