Владо Мисајловски, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на листа во втората изборна единица, преку низа средби активно се занимава со граѓаните. Тој денеска се сретна со жителите на Куманово и со спортските работници во Соколана, општина Куманово.

Изразување доверба во изборен успех на ВМРО-ДПМНЕ

Мисајловски изрази уверување дека претстојат значајни промени, наведувајќи „Убеден сум дека промените ќе дојдат прво на 24 април, а потоа на 8 мај. Поддршката на терен е огромна, секој ден е се помасовна. Народот масовно ни се приклучува на овој бран на промени што носи стабилна економија,  решителен напредок и просперитет!“ Тој ги сподели овие чувства на Фејсбук, поддржувајќи ја Гордана Силјановска Давкова како кандидат претседател на Македонија пор реден број 2 на гласачкото ливче.

Собир за промени: ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски се сретна со кумановци,

Митинзи на ВМРО-ДПМНЕ

Дополнително, ВМРО-ДПМНЕ денеска одржува митинзи во Петровец, Центар и Кисела Вода, со што дополнително ги зацврстува нивните предизборни напори.