Тој најави дека МВР веќе подготвува посебни планови за Велигденските и првомајските празници и упати апел до сите граѓани на РС Македонија да се придржуваат до мерките.

– Оваа година се порелаксирани мерките од минатата година, но состојбата не е порелаксирана. Имаме сериозна состојба и треба да останеме сериозни и одговорни во овој дел. Затоа апелирам достоинствено да ги поминеме сите овие празници. Да празнуваме во кругот на нашите семејства, да не се групираме во верските храмови и објекти, порача Спасовски, одговарајќи на новинарско прашање дали МВР во пресрет на Велигденските и првомајските празници планира засилени полициски патроли на излетничките места и во близина на верските објекти.

Според него, најважно е што ние како граѓани ќе направиме во С Македонија за заедно да се заштитиме од оваа светска пандемија, порача дека нема подобра заштита од тоа да бидеме сами одговорни во справувањето со КОВИД – 19.