Спасовски беше прецизен и објави дека истрагата се води само за опозицијата и медиумите што значи дека криминалистичката истрага не се води и против партијата на Спасовски владеачката СДСМ.

Министерот тврди дека во операцијата се прибрани многу податоци со што индиректно остави простор јавноста да се сомнева дека во акцијата се истражувани и медиуми.

Изјавата за оваа оперативна акција за која Спасовски не смее да зборува јавно затоа што таа според него се уште трае.