На средбата се разговарало за дел од она проектите на Арсовска за Скопје – бесплатниот градски превоз, набавката на 250 еколошки автобуси, заштитата на Водно, инфраструктурно подобрување на градот и поголемо внимание на градот за останатите населби.

Арсовска е кандидат поддржана од неколку политички партии меѓу кои и ВМРО-ДПМНЕ и Алтернатива.