По објавите дека градскиот татко Петре Шилегов и директорот на ЈП „Водовод и канализација“, сега кандидат за градоначалник на СДСМ за Општина Карпош, Душко Весковски местеле тендери од 300.000 евра порака стигна денеска.

Некој одлучи да се пошегува со Весковски па му порача да трча на Скопскиот Виз ер маратон како да ќе грабне тендер за „Варшавска“.

Граѓаните се револтирани од ваквиот однос на Вескоски и Шилегов и очекуваат случајот да има правна разврска.