Активниот начин на живеење е одличен начин за справување со стресот од секојдневните обврски и за поврзување со семејството и пријателите, смета кандидатот за градоначалник за Општина Ѓорче Петров од ВМРО-ДПМНЕ, Александар Стојкоски.

Повеќе време поминато во природа, за него значи и повеќе проекти во програма за граѓаните во оваа сфера.

-Обележани пешачки патеки во Кучково. Покровителство на атлетска трка на 5 и 10 км. Рекреативен парк Кучково. Рекреативни зони во секое маало Заедно да создадеме подобра иднина, вели Стојкоски.