Светската здравствена организација очекува кон крајот на април да бидат разгледани кинеските вакцини против Ковид-19 од производителите „Синофарм“ и „Синовак“ и можноста од нивно регистрирање на списокот на вакцини за итна употреба, рече портпаролот, пренесува Ројтерс.