Ги завршуваме работите. Тоа ќе се случи што е можно поскоро, рече портпаролот.

Во саботата талибанците ги повикаа момчињата да се вратат во средно училиште, но не и девојчињата. Ова предизвика немир кај авганистанското население, кое се плаши од враќање на талибанскиот режим во 1990 -тите.
Талибанците денеска назначија нови министри и со тоа го завршија формирањето влада во која нема жени.
Министерски позиции добија личности кои се истакнале во изминатите 20 години во борбата против САД и нивните сојузници.