Сестрите се родени на 5 ноември 1913 година во Јапонија, а потекнуваат од огромно семејство со 13 членови.

За Гинис, семејството на сестрите открива дека нивното детство било како некоја сапуница и можеби најтешкиот период од нивните животи. Наводно, тие пораснале во период кога близнаците биле презирани, а поради ова често биле малтретирани на училиште.

Кога завршиле основно, сестрите биле разделени – додека Умено останала во родниот крај, Коуме се преселила, а по некое време и се омажила.

Умено се омажила во родното место, па скоро седум децении сестрите живееле разделени и се гледале единствено за венчавки и погреби.

Сестрите имаат преживеано две светски војни, а Умено морала и да го напушти својот дом за време на Втората светска војна поради бомбардирање.

Дури кога наполниле 70 години тие повторно се зближиле поради нивната вера и почнале заедно да ги посетуваат светите места низ државата.