Тој ги нарекува „копилиња“ кои платени со наши пари му се закануваат и плукаат.

– И така одредени копилиња, од парите што ги земаат од мене и од сите нас, како хонорарци на Заев и советници за кикирики и топла вода, ми пуштаат ботови да плукаат по мене, да ми се закануваат, да ги оспоруваат моите ставови со навреди, без аргументи, да ме клеветат.Нема да ви биде многу пријатно, еден ден, штом се сменат некои нешта овде, колку и да ви изгледа тоа смешно. Гарантирам. Ма не невладини, човекови права, хелсиншки… Никој нема да ви помогне. Смрдежи. Подмолни копилиња. Груевци во споредба со вас беа поети и пацифисти. Поголеми силеџии од вас нема, а сите сте дундици у душа. Слободно скриншотирајте го постов, да го запаметите, пишува Тасевски на „Фејсбук“.

И така одредени копилиња, од парите што ги земаат од мене и од сите нас, како хонорарци на Заев и советници за кикирики…

Posted by Sasho Tasevski on Wednesday, April 14, 2021