Тоа е веќе вообичаена традиција – по смртта на член на кралското семејство, од судовите се бара да го запечатат неговиот тестамент. Ова значи дека тој документ не е достапен за јавноста, а по 90 години ќе се одржи одреден процес, исто така – подалеку од очите на јавноста, за да се одлучи дали документот ќе може да се објави.

Британскиот принц Филип почина во април годинава, на 99-годишна возраст.