Не, не мислев дека Макс е виновен за инцидентот. Мислам, однадвор може да изгледа како тактички фаул, со оглед на положбата на секој од двајцата возачи. Во иднина не би сакале повторно да гледаме епизоди во кои едниот пилот ќе го исфрли другиот од патеката, бидејќи ова ќе го види како единствена опција. Така да, и двајцата треба да си остават едни на други место на патеката, да се борат меѓу себе, но да избегнуваат такви инциденти, бидејќи пред тоа се одеше добро. Како што видовме, во Монца, системот на ореол го спаси животот на Луис, а во Силверстон, Макс беше силно погоден. Не би сакале некој да се повреди, потенцира Волф.

Во Генералниот пласман лидер е Верстапен со 226,5 бода, пред Хамилтон со 221,5, трет е Валтери Борас со 141 бод.