Германскиот тинејџер е најмладиот милијардер во светот.  Кевин Дејвид Леман има само 18 години, но неговото богатство се проценува на 3,3 милијарди долари. И ова е повеќе отколку што има Доналд Трамп, пишува Дојче веле.

Последното рангирање на Форбс го рангира меѓу најмладите милијардери во светот. Богатството на германскиот тинејџер Кевин Давид Леман се проценува на 3,3 милијарди долари.

Германскиот мултимилјардер поседува половина од акциите во ланецот дрогерии ДМ, кој има 3.800 филијали, а 62.000 луѓе работат за ДМ ширум светот.

Таткото на Кевин Гинтер Леман, кој наскоро ќе наполни 80 години, ги пренесе своите акции на неговиот син пред четири години. Сепак, до септември 2020 година, кога наследникот стана полнолетен, со нив управуваше фонд за доверба.

И таткото и синот постојано избегнуваат јавни настапи и се кријат од медиумите, кои немаат ни проверена фотографија од Кевин Дејвид Леман. Само една мистериозна фотографија на насмеано момче во автомобил кружи низ мрежите, но не е познато дали ова навистина е косопственик на ДМ.