Триесет и четиригодишната Ана И. од Ваљево е убиена утринава.

Убиството, според истражителите најверојатно го извршила нејзиниот поранешен партнер, на кого, поради семејно насилство, му било забрането да и приоѓа на жртвата.

Девојката живеела сама, а била убиена од огнено оружје.

Полицијата во Ваљево и припадниците на надлежното обвинителство започнале истрага.