Страшна сообраќајна несреќа кај Плетвар, резултираше со трагична смрт на 29 годишно момче од Прилеп. Вечерва сообраќајот по патот Прилеп – Градско се одвива по една коловозна лента по оваа трагична несреќа кој го запре сообраќајот по 18 часот.

Детали за оваа трагична несреќа

Според прилепскиот портал Маркукуле.мк, во несреќата учествувале автомобил со прилепски регистарски таблички и камион-цистерна. Трагично, сударот се покажа фатален за 29-годишно момче од Прилеп, чиј живот беше одземен во инцидентот.

Сообраќајна состојба

Како последица на трагичната несреќа, сообраќајот на делницата Прилеп – Градско се одвива наизменично по една лента со почеток од 21:00 часот. Целосен застој во сообраќајот од 18 часот и 6 минути доживеа главниот пат меѓу Прилеп и Градско, поточно меѓу крстосницата за село Ореовец и село Плетвар, потврдија од АМСМ.

Истрагата е во тек

Властите активно ги истражуваат околностите околу несреќата за да ја утврдат причината и да ги проценат сите потенцијални фактори кои придонеле.