Податоците се добиени врз основа на истражување во кое учествувале 40 лица. Дополнителна доза на вакцина дадена на волонтери кои претходно примиле две дози на вакцината на Модернa, исто така, го зајакна имунитетот против оригиналната верзија на коронавирусот.

– Ние сме охрабрени од овие нови податоци, што го зајакнува нашето верување дека нашата стратегија за вакцинација треба да обезбеди заштита од нови варијанти на ковид-19 – рече Стефан Бансел, извршен директор на Модерна.