Мажите на возраст меѓу 27 и 35 години се осомничени за припадност или финансисрање на терористичката групација Исламска држава, се наведува во соопштението.

Двајца од уапсените се товарат за патување во Сирија во 2015 година, каде биле регрутирани во ИД. Петмина се обвинети за финансирање на терористички активности.

Главниот во групата е 29-годишен маж, кој останатите четворица ги користел како посредници за трансфер на пари за луѓе блиски на ИД.