Наспроти него, кандидатот од редовите на СДСМ, Горан Тодоров освои 4,677 гласови.

Според официјалните податоци, во советот на општината влегуваат и 11 советници од ВМРО-ДПМНЕ, додека само 5 од СДСМ, Ристо Сакалиев добил 2 советници, а партијата Левица освои 1 советник.