Двајцата астронаути, кои пристигнаа на станицата во април годинава, успешно инсталираа шест нови соларни панели кои ќе ги подобрат можностите за понатамошните експерименти во вселената.

Панелите од 19 метри беа донесени претходно месецов со летало на SpaceX.