Пред него е Академија Пандев но тимот на на нашиот репрезентативец е поквалитетен и тешко дека ќе ја испушти оваа можност и четирите бодови предност.

Пропаста на Вардар не дојде преку ноќ туку за него се заслужни и претходното раководство на чело со Самсоненко но и сегашното.

Актелниот управител на Вардар, а тоа е Градот Скопје не покажа ни малку заиинтересираност и го остави клубот да допропадне.

Неколкумина инвеститори покажаа заинтересираност да вложат во клубот но се остана само на желба без конкретен договор.