Дали сте свесни дека енергетскиот систем НЕ МОЖЕ да ја прифати и издржи оваа градба?!?. Кој ќе ја балансира оваа енергија од фотоволтаици кога немаме толкав хидро потенцијал за балансирање-прашуваат оттаму.
Тие бараат МЕПСО да се разбуди и да алармира за градбата да се стопира навремено !!!…
Зарем не остана некое стручно лице да реагира или некој од професорите да им каже !!!
Зарем сметате дека нема македонски државјани кои истото би го направиле и инвестирале доколку им се дозволеше и тоа на стратешки плац за карго аеродром … ( наместо на планини кои се спремни за фотоволтаици), а го давате на странци !!!…
Ве молам МЕПСО интервенирајте што е можно нај брзо. Верувам дека ќе успеете да ја разубедите Владата и да се спречи овој договор.