Спојот од редовна физичка активност, намалување на стресот, квалитетен сон и урамнотежена исхрана – е основата од која се поаѓа, со цел поздрав живот. Ако сакате стомакот да ви е рамен и затегнат, познавачите препорачуваат – почнете со овие вежби и резултатите би требало да бидат видливи за неколку седмици.

Вежбата „Планк“

Тоа е вежба за сила која ги зајакнува мускулите на абдоминалниот ѕид.

Вежба „Руско свртување”

Ги зајакнува главните стомачни мускули – „rectus abdominis“, надворешните коси, внатрешните коси и „transversus abdominis“.

Вежба „Брод“

Тука активни се и мускулите на колкот и грбот, а што е најважно, оваа вежба го стимулира и варењето.