Според реакциите на присутните и коментарите на официјалниот евровизиски сајт настапот бил одличен, а има и пофалби за стајлингот, креација на модниот дизајнер Раде Василев.

Но, од коментарите поставени под видеото од пробата на Гарванлиев може да се прочита дека токму стајлингот на нашиот претставник е најкоментиран, односно дека е ист со оној на шведската пејачка позната како Дотер која на ланскиот избор за претставник на Евровизија во Шведска се пласираше на второто место.

Дополнително, тоа што останува да се прашуваме е дали шведската продуцентка која е одговрна за нашиот сценски настап, Тине Матулеси, е истата продуцентка и на минатогодишниот настап на шведската пејачка Дотер која за еден бод и избега победата на ланскиот Мелоди фестивал чии победник оди на Евровизија.

Еве ги настапите на Васил Гарванлиев и шведската пејачка Дотер: