Жителите од окoлните села  не се во опасност, информираат за Телма од Територијалната противпожарна единица од Прилеп.

Дел од овој пожар е на пристапен терен и со интервeнција на 10 прилепски пожарникари  и 7 вработени од Македонски шуми, огнот е локализиран, а и натаму гори на  непристапен терен.

Патот на Плетвар е прооден.