Гледањето убави жени на Светското првенство не е неодамнешна појава. Со децении некои од најубавите жени присуствуваа на најголемиот фудбалски турнир на секои четири години.

И покрај сето искуство што го имаме со вакви ситуации, се чини дека некои мажи сè уште не научиле како правилно да се однесуваат во јавноста.

За време на еден од натпреварите во групната фаза на Хрватска, Ивана Кнол се појави на трибините. И на ничие изненадување таа го привлече вниманието на многу од присутните.

Помеѓу оние кои не можеа а да не ја забележат Ивана беше и камерманот. Ивана Нол штом се појави на телевизискиот пренос, еден коментатор да се воздржи, па коментираше како да не е на ТВ во тој момент: