Како што објаснува неговиот брат, во вознемирувачкото видео, момчето се обидело да се самозапали поради закани кои ги добивал од градоначалничката на Могила, Јасмина Гулевска од СДСМ.

Човекот кој се обидел да се самоубие е татко на две мали дечиња.